2011-01-18 15:54:40• hírek • Szatmar.ro

Pop és Klein nélkül is nyerni kell

Kleintól búcsút vehetnek a szurkolók
Kleintól búcsút vehetnek a szurkolók

Remekül rajtolt a női kosárlabda-bajnokság rájátszásában a Szatmárnémeti VSK csapata: az első fordulóban hazai pályán 66-41 arányban legyőzte az Alexandriát. A második lépést a fővárosban tehetik meg Dan Fleseriu tanítványai, méghozzá egy olyan csapat otthonában, amelynek a neve igencsak jól cseng a szatmári (nem csak) futballszurkolók köreiben.

A Bukaresti Olimpia, mert erről a csapatról van szó, szerda délben (pontosabban 12.30-kor) fogadja tehát a VSK-t, amely két játékosára sem számíthat a találkozón. Az újonnan visszaigazolt Claudia Popra azért nem, mert továbbra sem érkezett meg a zöldkátyája a Barcelonából, ahol a szezon első felét töltötte. Kailey Klein pedig továbbra is sérült.

Sőt, az amerikai légiós térde olyannyira rossz állapotban van, hogy a szélsőnek minimum három hónapot ki kell hagynia. Ennek következtében közös megegyezéssel fel is bontotta a szerződését a VSK-val, majd napokon belül hazatér, hogy hazájában végezhesse el a gyógykezelést. „Sajnos el kellett köszönnünk tőle, egy edzés után a csarnok parkolójában elcsúszott a jégen, és nagyon megütötte a térdét. A vizsgálatok kimutatták, hogy a megrepedt a porckorong és a szalagok is erősen meghúzódtak. Hazamegy Amerikába és ott meg is műtik a térdét. Korrektül váltunk el, csak január végéig kell állnunk a fizetését", mondta el Éles Péter klubmenedzser.

A sportvezető azt is elárulta, hogy Pécsről szeretné pótolni Kleint. „Hogy igazolunk-e helyette más játékost, az még kérdéses, mivel ilyenkor nehéz már találni jó képességű kosarast. Ha találunk, akkor mindenképpen olyan kosarasnak kell lennie, akivel igazán erősebb lesz a csapat. Van két kiszemelt légiós Pécsen, és ha a magyar csapat az Euroliga szerdai utolsó fordulójában nem harcolja ki a továbbjutást, akkor csütörtökön már Pécsen vagyok és tárgyalok velük, hogy ki jönne el Szatmárra".

A baranyai együttes mellesleg a legrangosabb európai kupasorozat utolsó fordulójában a csoportelső olasz Tarantót fogadja és csak győzelem esetén juthat tovább. A pécsiek keretében két amerikai, két szerb és egy szlovák légiós található.

Éles az Olimpia elleni meccsről elmondta, hogy a hiányzók ellenére is mindenképpen nyerni kell a csapatnak, hogy így nyugodt körülmények közepette fogadhassák vasárnap (18.00) az Arad gárdáját.


Második rájátszbeli győzelméért utazik Bukarestbe a VSK
Második rájátszásbeli győzelméért utazik Bukarestbe a VSK


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: